Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини от Черноморието

Търсят се концесионери за два плажа край Балчик и варненския „Офицерски - запад“

В продължение на 20 години „Кранево - централен“, „Кранево - юг“ трябва да осигурят водно спасяване, здравно и медицинско обслужване и санитарно-хигиенно поддържане

Търсят се концесионери за два плажа край Балчик и варненския „Офицерски - запад“

Снимка: Pixabay

Министерският съвет взе решение да бъдат открити процедури за възлагане на концесия за морските плажове „Кранево - централен“ и „Кранево - юг“ в община Балчик, област Добрич и за морски плаж „Офицерски - запад“ в община Варна, област Варна. Целта е обезопасяване на морските плажове и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията, съобщи правителствената пресслужба.

Още по темата

Процедурите се провеждат по реда на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на всяка от двете концесии да е 20 години.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение за „Кранево - централен“ е 111,559 хил. лева без ДДС, за „Кранево - юг“ – 21,742 хил. лева без ДДС, а за „Офицерски - запад“ – 13,932 хил. лева без ДДС.

Размерът е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове - обекти на концесия, по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Двата морски плажа ще бъдат обезпечени със задължителните дейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване, обезопасяване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.
 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от