Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Централната банка на Китай ще запази стабилен юана

Регулаторът предупреждава за опасността от търговското напрежение между САЩ и Китай

Централната банка на Китай ще запази стабилен юана

Снимка: Ройтерс

Китайската централна банка ще продължи да поддържа валутния курс на юана стабилен в рамките на разумен и балансиран диапазон, съобщава Ройтерс, позовавайки се на информация, публикувана в сайта на банковия регулатор. 

Още по темата

Пан Гуншън, заместник-управител на Народната банка на Китай заяви в интервю (PBOC), че централната банка е уверена в способността си да поддържа стабилна работата на китайския валутен пазар.

PBOC ще направи необходимите антициклични корекции и ще засили макропруденциалното управление в съответствие с промените в ситуацията, както и борбата с незаконното и неправомерно поведение, запазвайки добрия ред на валутния пазар.

Според руската медия trud.ru банката предупреждава за несигурността, причинена от търговските търкания между Китай и САЩ.

Търговската несигурност създава рискове за световната икономика, докато съвкупността от множество фактори на несигурност може да увеличи уязвимостта на икономиките, споделят от регулатора.

Според експерти това може да доведе до висока инфлация, която ще окаже още по-голям натиск върху световната икономика и ще подкопае настроението на домакинствата и бизнеса.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
АЦБ ще действа гъвкаво при твърд Brexit