Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

19% от европейците имат свързани с интернет аксесоари и уреди

Виртуалните асистенти и възможността за управление на енергийни системи онлайн са най-предпочитаните опции

19% от европейците имат свързани с интернет аксесоари и уреди

Снимка: Bloomberg LP

През 2020 година 19% от европейците на възраст между 16 и 74 години имат смарт часовник, фитнес гривна, тракери или други свързани с интернет аксесоари, съобщава Евростат. През миналата година хората станаха "онлайн". Уредите ни, различни асистенти и енергийни решения, също използват мрежата, за да подобрят начина ни животи намалят потреблението на електроенергия, а съответно - и разходите, отбелязва статистическата агенция.

Свързаните с интернет аксесоари са най-популярни в Чехия (35% от хората на възраст между 16 и 74 години), Финландия (33%) и Естония (31%). На обратния полюс са Гърция (7%), Румъния (8%) и Кипър (9%). Малко след това се нарежда и България, където 10% от хората на възраст между 16 и 74 години имат устройство, синхронизирано с интернет.

Младите европейци са сред най-активните ползватели на приложения и уреди, свързани с интернет - 28% във възрастовата група 16-24 години. За сравнение същото се отнася до 5% от хората във възрастовата група от 65 до 74 години.

Източник: Евростат

Виртуалните асистенти са едни от най-популярните приложения и се ползват от 11% от хората на възраст между 16 и 74 години., показват още данните на Евростат. 10% от европейците пък използват онлайн приложения управление на енергийни системи - за ключване на термостати, осветление и измервателни уреди.

5% от европейците притежават различни устройства за мониториране на жизнени показатели - за следене на кръвно налягане, тегло и т.н, които са свързани с интернет.

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Платформа свързва майстори с потенциални клиенти