IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon обмисля дали да не се откаже от строежа на централа в Ню Йорк

Компанията обмисля потенциална нова локация, твърдят източници

12:59 | 09.02.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Директорите на американския онлайн гигант Amazon.com правят преоценка на планирания кампус в Ню Йорк, твърдят източници на Wall Street Journal, запознати с въпроса. Това обаче оказва натиск върху местните власти, които се обединиха срещу идеята да предоставят милиарди долари данъчни стимули на една от най-високо оценените компании в света.

Дискусиите в Amazon са накарали водещи представители на властите в Ню Йорк, които подкрепят проекта, да се притеснят, тъй като компанията може да се откаже от плана си да открие 25 хил. работни места в Лонг Айлънд и да направи инвестиция за 2,5 млрд. долара, твърди представител на управляващите.

Промяната би била огромен обрат след продължилото цяла година търсене на места за новите централи на Amazon. В рамките на този период бяха разгледани над 200 локации в страната, които се опитваха да привлекат онлайн гиганта в търговията с милиарди долари данъчни облекчения.

Директорите на Amazon обсъждат дали да отложат част от първоначалните инвестиции в проекта, твърди един от източниците, запознат с въпроса. Вътрешните преговори все още не са напреднали, така че не е решено дали ще се избира нова локация.

Но разговорите в Amazon са се засилили, след като в понеделник сенаторът на Ню Йорк Майк Джанарис (главен противник на сделката) беше номиниран за член на борд, който може да му позволи да наложи вето върху плана за развитие, твърдят източниците. Джанарис обаче първо трябва да бъде одобрен за поста от губернатора Андрю Куомо.

Говорителка на Amazon заяви, че компанията работи сериозно по това да покаже, че ще бъде добър съсед и се ангажира с неща като уроци по компютърни науки и обучения на служителите.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:57 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
lyusien
преди 5 години
Амазон направи груба грешка като не избра Далас за една от двете си нови централи Сега е момента да си поправи грешката
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още