IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Австралийската Canva достигна оценка от 15 млрд. долара

Софтуерната компания успя да набере 71 млрд. долара капитал

12:32 | 07.04.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;www.canva.com</em></p>

Снимка: www.canva.com

Австралийската софтуерна компания Canva заяви, че пазарната ѝ оценка е достигнала 15 млрд. долара след инвестиция в размер на 71 млн. долара, което превръща доставчика на инструменти за съвместна работа в областта на дизайна в един от най-бързо растящите софтуерни стартъпи в света, пише Bloomberg.

Новите инвеститори, участвали в кръга, са Dragoneer Investment Group и T. Rowe Price Global Technology Fund, редом с досегашните Blackbird Ventures и Skip Capital, обяви Canva. Базираната в Сидни компания през юни беше оценена на 6 млрд. долара, а в края на 2019 г. – на 3,2 млрд. долара.

Онлайн платформата за дизайн заяви, че е преминала годишни приходи от 500 млн. долара тази година, което представлява 130% ръст на годишна база, като е останала рентабилна. Сега тя има 55 млн. месечно активни потребители, след като през юни броят им беше 30 млн.

„Силната лоялност на потребителите и постоянните иновации доведоха до добър растеж“, коментира Алън Ту, портфолио мениджър в T. Rowe Price Global Technology Fund. „Вярваме, че те разполагат с лидерския екип, който да продължи по този път на превръщането в много по-голяма компания“.

Canva е съоснована от Мелани Пъркинс, Клиф Обрехт и Камерън Адамс. Компанията се появи през 2013 г., а продуктът ѝ се използва в 190 държави по света.

Според уебсайта на компанията сред клиентите на Canva се нареждат компании като American Airlines, Intel и PayPal, предава Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още