IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

eBay съди Amazon за незаконно привличане на продавачи

eBay говори за "заговор" и системни и координирани усилия за кражба на клиенти, случващи се още от 2015 година

12:08 | 18.10.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Компанията за онлайн търговия eBay внесе иск в съда срещу Amazon с обвинението, че гигантът в интернет търговията е използвал незаконна тактика, за да привлича продавачи в платформата си, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

В иска си до съда в Санта Клара, Калифорния, eBay уточнява, че представители на Amazon използвали незаконно вътрешната система за имейли на eBay, която служи за връзка с продавачи, отбелязва Би Би Си.

Представители на Amazon са създавали профили в eBay , за да се свързват и привличат продавачи, като често са изпращали съобщения до няколко минути след създаването на профилите.

Те искали от продавачите в eBay да говорят по телефона, за да не бъдат засечени, уточни Асошииейтед прес.

eBay говори за "заговор" и системни и координирани усилия за кражба на клиенти, случващи се още от 2015 година, настоявайки за забранителна заповед, компенсации за нанесени щети и глоби за Amazon.

eBay е получил сигнал за проблема преди няколко седмици от продавач и е поискал от Amazon да прекрати тези действия.

eBay е създадена през 1995 година и е пионер в онлайн търговията, разработвайки платформа за връзка между продавачи и купувачи. Сега платформата има над 175 милиона активни купувачи, а продажбите възлизат на около 90 милиарда долара за миналата година. Привлекателността на компанията обаче намалява заради все по-голямата конкуренция, особено от Amazon, който привлича повече търговци в платформата си. Според някои оценки на Amazon се падат около половината от доларите, похарчени в онлайн търговията в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
vstoykov
преди 5 години
А защо това е незаконно и по кой закон?Що за етатизъм?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още