Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Electrolux оттегли предложението си за дивидента за 2019 г.

Компанията иска да се защити от удара на кризата с коронавируса

Electrolux оттегли предложението си за дивидента за 2019 г.

Снимка: Bartek Sadowski/Bloomberg

Шведският производител на уреди за дома Electrolux обяви днес, че е решил да  оттегли предложения си дивидент за 2019 г. Освен това предприема действия да защити печалбата и свободния си паричен поток от ефектите, свързани с разпространението на коронавируса по света, предава Ройтерс.

„Electrolux има стабилен счетоводен баланс, но това е извънредна ситуация, а бордът вярва, че е подходящо да се предприеме разумен ход в този момент, за да се гарантира, че компанията продължава да е добре позиционирана и в бъдеще“, коментира председателят на компанията Стафан Хофман.

Компанията заяви, че тежката ситуация с коронавируса, включително ревизията на големи поръчки от търговците на дребно през последните дни, я кара да очаква значително финансово въздействие от кризата през 2020 г., започвайки от първото тримесечие.

По-рано този месец шведският гигант заяви, че очаква значителен финансов удар за първите шест месеца на годината заради бързото разпространение на Covid-19.

Electrolux разполага с голяма производствена база в Италия – страната след Китай, която е най-силно засегната от коронавируса. Европейската компания заяви, че зависимостта ѝ от Италия носи големи рискове, включително такива, свързани с проблеми във веригата на доставките, с мерките на правителствата и промените в потребителското поведение.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Apple заличи половин трилион долара от пазарната си капитализация за 12 сесии