IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Grubhub: Не сме в процес на продажба на компанията

Новините сринаха цената на акциите ѝ с 6,7%

15:51 | 10.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Grubhub обяви, че не е процес на продажбата си. С това тя отрече твърденията, че компанията за онлайн поръчки на храна обмисля стратегически възможности, включващи потенциална продажба или придобиване.

Изявлението изпрати цената на акциите на Grubhub с 6,7% надолу по време на следборсовата търговия, пише CNBC.

“Почувствахме, че е важно да изясним, че нe тече процес по продажба на компанията и в момента няма подобни планове за това”, посочва говорител на Grubhub в изявление.

New York Post писа по-рано, че директори на Walmart и поне три други компании от сектора за продажба на хранителни стоки обмислят придобиването на Grubhub.

Wall Street Journal пък писа, че базираната в Чикаго компания се е свързала с финансови съветници, които да ѝ помогнат за този процес.

“Винаги сме се консултирали със съветници за широк спектър от въпроси, включително за потенциални възможности за придобиване - това не се е променило”, допълва говорителят на Grubhub.

Конкуренцията в индустрията за доставки на храни се засили с UberEats, която се разрасна, превръщайки се в сериозен играч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още