IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft съкращава служители, докато започва новата си фискална година

Не е ясно със сигурност кои звена на компанията са засегнати

10:17 | 17.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Mark Kauzlarich/Bloomberg</em></p>

Снимка: Mark Kauzlarich/Bloomberg

Американската софтуерна компания Microsoft обяви, че намалява работната си сила по света и екипите си в момент, в който от 1 юли навлиза в новата си фискална година, предава Ройтерс.

Базираният във Вашингтон гигант отказва да разкрие какви позиции са били премахнати, нито да сподели бройката и в кои локации са.

По-рано Business Insider писа, че компанията се е разделила с над 1000 работни места тази седмица. Според статията засегнати са били кадри в новинарския онлайн портал MSN.com, който преминава към алгоритъм с изкуствен интелект, който запълва фийда. Други съкратени са от облачното подразделение Microsoft Azure.

През юли Microsoft обяви, че ще затвори своите физически магазини и ще плати сумата от 450 млн. долара преди данъци за обезценка на активите във връзка с продължаващата пандемия.

Говорител на компанията заяви, че е обичайно компанията да преоценява бизнеса си, когато навлиза в нова фискална година.

През 2017 г. компанията съкрати хиляди работни места едновременно, тъй като преминаваше през процес на реорганизация, който по това време засегна екипите по маркетинг и продажби.

В края на април резултатите на Microsoft за третото ѝ тримесечие надминаха прогнозите на Wall Street за приходите от продажбите и печалбата, благодарение на голямото търсене на приложението Teams и гейминг услугите Xbox, докато светът прекарваше повече време у дома заради Covid-19.

Приходите на компанията нараснаха с 15 на сто до 35,02 млрд. долара през третото тримесечие, докато нетната печалба достигна 10,75 млрд. долара, или 1,40 долара на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:08 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още