Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Oracle надмина очакванията на анализаторите с новия си отчет

Компанията даде добра прогноза за фискалното си четвърто тримесечие

Oracle надмина очакванията на анализаторите с новия си отчет

Снимка: Brent Lewin/Bloomberg

Книжата на Oracle записаха 5% ръст, а по-късно загубиха по-голяма част от него по време на следборсовата търговия, след като компанията записа печалба за фискалното трето тримесечие и даде прогноза за печалбата, която надмина очакванията на анализаторите, пише CNBC.

Приходите на компанията са нараснали с 2 на сто на годишна база през тримесечието, което завърши на 29 февруари.

Приходите от основния бизнес сегмент на Oracle, облачните услуги и лицензионна поддръжка, са с общ размер 6,93 млрд. долара. Те са се повишили с 4% спрямо година по-рано и са над консенсусната прогноза на FactSet за 6,90 млрд. долара.

Още по темата

Облачните и други лицензи са допринесли с 1,23 млрд. долара приходи, или с 2% по-малко спрямо година по-рано, но пък е над очакваните от FactSet 1,19 млрд. долара.

Подразделенията за хардуер и софтуер на Oracle не успяха да отговорят на очаквнаията. Приходите от хардуер са 857 млрд. долара, или с 6% надолу, докато консенсусната прогноза беше за 878 млн. долара. 778 млн. долара са приходите от услуги, което представлява понижение с 1%. Очакванията на FacSet бяха за 781 млн. долара.

Главният изпълнителен директор на Oracle Сафра Кац коментира пред анализатори, че очаква коригираната печалба за четвъртото фискално тримесечие да е между 1,20 и 1,28 долара на акция. Консенсусната прогноза на анализаторите, анкетирани от Refinitiv, е за 1,23 долара на акция, а очакванията на компанията са със средна стойност от 1,24 долара на акция.
 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Трима души загинаха при пожар в едно от звената на Huawei