Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Roblox отчете спад на броя на потребителите си и разходите, които те правят

През май потребителите са прекарали 3,2 млрд. часа в игри в Roblox

Roblox отчете спад на броя на потребителите си и разходите, които те правят

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Акциите на Roblox записаха 7% спад на цената си по време на следборсовата търговия във вторник, след като компанията отчете спад на потребителите и на разходите им в гейминг платформата през май, пише CNBC.

Компанията заяви, че дневно активните потребители през май са били 43 млн., т.е. с 1% по-малко спрямо 43,3 млн., които отчете за април.

И все пак показателят е с 28 на сто по-висок спрямо май 2020 г. Roblox твърди, че средните резервации на дневно активните потребители са оценени на между 5,02 и 5,09 долара, което означава, че са с около 3% по-слаби спрямо предходната година.

Още по темата

Компанията разкри още, че потребителите са прекарали 3,2 млрд. часа в игри през май, а прогнозата за приходите е за между 149 млн. и 151 млн. долара.

Бизнесът на Roblox разчита на това играчите да купуват дигитални елементи в игрите, които са свободни за сваляне. Услугата е налична на редица платформи, включително и на устройствата с Android и тези с iOS, като е най-популярна сред деца и тинейджъри.

Roblox стана публична чрез директно листване, осъществено през март, и има пазарна капитализация от над 50 млрд. долара.

В средата на май Roblox обяви, че през първото ѝ тримесечие приходите ѝ са скочили повече от два пъти, след като компанията продължи да печели от по-голямото търсене на развлечения у дома. Геймингът преживя бум през последната година благодарение на пандемията. Затворени у дома заради рестрикциите, свързани с Covid-19, потребителите търсеха повече възможности да се развличат вкъщи.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Alphabet създаде нова компания за софтуер за роботи