Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Софтуерните продукти, които разчупват работното ежедневие

Има по-голям интерес към игровизацията след пандемията, твърди Здравко Ботушанов

Софтуерните продукти, които разчупват работното ежедневие

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Задачата на компанията Gamifinno е да направи работата на всеки един по-забавна. Като човек, който се занимава с IT training, Здравко Ботушанов, съосновател на компанията, забелязва, че когато има елементи от игри в обученията, хората се забавляват много и по-бързо научават материала.

„Компаниите имат много голям проблем в момента, това че не могат да задържат ангажираността на служителите“, казва той в предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria.

Именно това е била основната мотивация за създаването на софтуерни продукти, които да разчупят работното ежедневие, а и да помогнат на хората да научват различни процеси в работата по-лесно и приятно.

„Много хора си представят, че игровизацията е използването на някакви видео игри. Истината е, че с един добър психологически анализ на даден процес ние можем да имплементираме малки стъпки, които да променят един скучен процес. Така се появи нашият нов продукт processinno, който е игровизация на процеси и обучения и всъщност е софтуерна игра, а целият процес се случва от гледна точка на потребителя“, каза гостът. 

Още по темата

Здравко Ботушанов даде пример с това, че ако например работим в IT компания и трябва да научим даден процес, е много вероятно да ни изпратят pdf файл от 100 страници, който ще трябва да изчетем и запомним. Има обаче и по-лесен начин.

„Направихме за една голяма компания интерактивно „оn boarding“ преживяване, където потребителя влиза във фирмата, вижда колегите си, вижда офиса, можем да вземем истински човек и да го направим герой в играта. Така той се запознава с колегите си, може да разбере по нещо за всеки от тях“, разказва гостът.

Има по-голям интерес към игровизацията след пандемията, коментира още Здравко Ботушанов. Според него това се дължи на изключително трудната задача да се задържи мотивацията и ангажираността на служителите в този период.

„Няма го това чисто човешко сплотяване – излизане на обяд заедно, например. Да кажем, че влиза нов служител в компанията, не познава никой и ще трябва тепърва да се запознава с всички ... в чата. Някои хора са по-срамежливи и ги е срам да пишат в общия чат, особено ако останалите колеги се познават от преди пандемията“, добави той.

Здравко Ботушанов разказа, че заедно с неговият съдружник Пламен Иванов са започнали от нулата – без финансиране, но малко по малко нещата са започнали да се случват. Според него, една от най-големите грешките, които допускат стартъпите е, че бързат прекалено много.

Цялото предаване гледайте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички предавания "UpDate" можете да гледате тук. 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Alibaba повтаря сценария на Amazon