Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Увеличението на цените на Netflix е добро за абонаментните услуги

Можем да очакваме още покачвания на цените от други компании, твърди журналистът Джим Крамър

Увеличението на цените на Netflix е добро за абонаментните услуги

Снимка: Архив Ройтерс

Увеличението на цените за абонамент на стрийминг гиганта Netflix е добра новина за другите големи компании, които предлагат абонаментни услуги, коментира журналистът Джим Крамър от CNBC.

“Netflix служи като важно подсещане, че абонаментният бизнес модел е изключително силен тук“, посочва водещият на „Mad Money”.

Wall Street хареса решението на компанията. Книжата на Netflix повишиха стойността си с 6,52% след новината, издърпвайки нагоре по-широкия пазар. Това е сигнал, че другите доставчици на услуги, които таксуват потребителите с абонамент, сега могат да последват нейните стъпки, твърди Крамър.

В действителност, решението на Netflix очертава „две компании с приходи от услуги, които лесно могат да повишат цените си: Amazon и Apple”, допълва той.

Според него няма да бъде никаква изненада, ако Amazon качи цената на абонаментната си програма Prime от 119 долара на 150 долара годишно. Той припомня момента, в който Amazon е увеличила цената с 20% през 2018 г., а това се е приело със слаба или с почти никаква съпротива.

Още по темата

"Това е една от многото причини, поради които смятам, че книжата на Amazon са много по-евтини, отколкото изглеждат“, допълва той. „Освен Prime, те имат и горещото подразделение Web Services и бързо растящ рекламен бизнес. Ако съберем всичко това, аз съм голям фен на акциите на Amazon при цена от 1600 долара“.

Другите акции, които също могат да са значително подценени според него, са тези на Apple.

Според Крамър книжата на Apple могат да поскъпнат значително, ако компанията повиши цените на своите услуги, особено като се има предвид какъв натиск преживява тя на фона на отслабващите продажби на iPhone. 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова
Още по темата: Новини Apple Amazon Netflix Amazon Prime

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Печалбата на Whirlpool расте заради по-високите цени и по-ниските разходи