IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо инвестициите в цифрово образование са най-важни

Учебните материали стават дигитални, затова залагаме на уебинари за учителите, посочи Филип Хаусман, изпълнителен директор на Klett Груп

16:04 | 10.03.20 г.
Защо инвестициите в цифрово образование са най-важни

"Всичко се променя. Това означава, че отчасти и нашите материали ще стават дигитални. В класните стаи вече имаме дигитални дъски и имаме различни системи за обучение и управление на уроците, както и материали за обучение у дома и комбиниране на обучението от вкъщи и училище", посочи той.

Филип Хаусман обясни, че се правят уебинари и за учителите. По думите му всичко се променя, но основата е една и съща. "Осигуряваме най-доброто за бизнеса. Това не е революция, а по-скоро еволюция", коментира  изпълнителният директор на Klett Груп.

Според него след 10-20 години ученето и обучението ще са различни.

"Но не виждаме смущение, а еволюция, убеден е Филип Хаусман. – Основното предизвикателство за издатели на учебници е политиката и колко пари получават учителите. При цифровото образование имаме нужда от много вложения за обучение на учителите, за да могат да използват новите материали по правилния начин."

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още