IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Япония обмисля да проведе Олимпиадата без чуждестранни зрители

Преди да бъдат отменени игрите миналата година, се очакваше на тях да присъстват 600 000 чуждестранни посетители, както и над 11 000 атлети

15:30 | 03.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Японското правителство обмисля възможността да проведе Олимпиадата без зрители от чужди държави. Това съобщи местният в. Mainichi, цитиран от Bloomberg, позовавайки се на запознати с обсъжданията.

Решението, което предстои да бъде взето, цели да отговори на притесненията за разпространението на коронавируса. Все още не е решено окончателно и какъв брой местни зрители ще бъдат допускани до форума.

На въпрос за разглежданата възможност японският премиер Йошихиде Суга каза пред репортери, че правителството няма такова намерение и иска да си сътрудничи с Международния олимпийски комитет (МОК) и организационния комитет на Олимпиадата.

Преди да бъдат отменени игрите миналата година, се очакваше на тях да присъстват 600 000 чуждестранни посетители, както и над 11 000 атлети. Ако бъде забран достъпът на чужденци, това ще улесни организаторите да оправдаят провеждането на форума това лято въпреки новия ръст на заразените по света, второто извънредно положение в някои части на Япония и обществената опозиция срещу събитието.

Междувременно МОК, японското правителство и организационния комитет са фокусирани върху провеждането на Олимпиадата това лято.

Япония вече похарчи над 26 млрд. долара за подготовка на столицата, преди състезанията да бъдат отложени през март 2020 г., според някои изчисления.

Според допитване на обществената телевизия NHK в нячялото на януари над три четвърти от анкетираните смятат, че игрите трябва да бъдат или отложени, или забавени отново.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още