IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

L Brands надвиши очакванията, докато Victoria’s Secret се сбогува с борсата

Целта на компанията е да изостри фокуса си върху Bath & Body Works

21:30 | 27.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: БГНЕС</em></p>

Източник: БГНЕС

L Brands отчете финансови резултати за празничното тримесечие, които надминаха очакванията на анализаторите. Това се случва, докато компанията продава контролен пакет акции на своята марка Victoria's Secret на Sycamore Partners в сделка, която поставя свиващия се бизнес с бельо в отделна частна компания с оценка от 1,1 млрд. долара.

По-рано тази година от L Brands намали очакванията си за печалба за четвъртото тримесечие, след като отчете слаби продажби по време на празници през 2019 година, съобщава CNBC.

Приходите от продажби на Victoria's Secret в магазините на марката, които извършват дейност от поне една година, както и онлайн, се свиха с 10% през четвъртото тримесечие. Междувременно Bath & Body Works отчете ръст на приходите от продажби от 10% в магазините на бранда, опрериращи от поне една година.

Като цяло проходите от продажби в магазините на L Brands спаднаха с 2% през празничното тримесечие. За годината приходите от продажби в магазините на компанията са намалели с 1% в сравнение с 3-процентовия ръст през 2018 г.

 Печалба на акция на компанията е 1,88 долара коригирана, спрямо прогнозираните 1,86 долара през тримесечието, завършило на 1 февруари.

Приходите достигат 4,71 млрд. долара, спрямо очакваните 4,69 млрд. долара.

L Brands отчете нетна загуба от 192,3 млн. долара или 70 цента на акция през четвъртото тримесечие в сравнение с печалба от 540,1 млн. долара, или 1,94 долара на акция, преди година. Изключвайки еднократните артикули, L Brands е спечелила 1,88 долара на акция, превишавайки очакванията от 1,86 долара на акция, съобщава Refinitiv.

Приходите от продажби спаднат до 4,71 млрд. долара, в сравнение с 4,85 млрд. долара преди година. Анализаторите очакваха компанията да отчете приходи от 4,69 млрд. долара.

По-рано този месец L Brands обяви, че частната компания Sycamore Partners ще придобие 55% дял от Victoria’s Secret. След приключването на сделката основателят на L Brands, 82-годишният Лесли Уекснър , ще отстъпи от позицията на председател и изпълнителен директор. Компаниите заявиха, че транзакцията се очаква да приключи през второто тримесечие.

От L Brands споделиха, че целта им е да "изострят фокуса си" върху Bath & Body Works, управлявайки този бизнес в отделна компания.

Компанията очаква да отчете коригирана загуба през първото тримесечие от около 5 цента на акция, докато анализаторите очакват печалба от 10 цента на акция. От L Brands не се ангажират с прогноза за цялата година поради предстоящата сделка със Sycamore, но очакванията за първото тримесечие включват бизнеса на Victoria's Secret.

Цената на акциите на L Brands се понижи с около 3% във вторник. Книжата на компанията, която има пазарна стойност от 6,3 млрд. долара, поевтиняха с над 15% през последните 12 месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още