IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Daimler ще търси удвояване на продажбите на Mercedes-Benz Maybach

Германският производител на луксозни автомобили представи своя нов модел Mercedes-Maybach S580, чиято цена започва от 173 000 долара

17:43 | 19.11.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Германският производител на луксозни автомобили Daimler обяви, че планира да удвои продажбите на своите автомобили Mercedes-Benz Maybach, след като миналата година продаде 12 000 броя. 

Daimler представи новия си флагман S580, който е базиран на лимузина Mercedes-Benz S-Class и който се продава на дребно на цена от 173 000 долара, но цената му може да скочи до над 250 000 долара, след като бъдат добавени екстри като сребърни чаши за шампанско за 3 200 долара, съобщава Ройтерс.

Daimler планира да създаде цяла гама от модели Maybach, включително изцяло електрически варианти, заяви главният изпълнителен директор на концерна Ола Калениус по време на виртуалното представяне на Mercedes-Maybach S580, най-новия представител на S класата на марката.

Автомобилът разполага с двигател с 496 к.с., подкрепен от 48-волтова хибридна система.

Очаква се новият модел да дебютира на пазара през лятото на 2021 г.

През октомври стана ясно, че Daimler обмисля изграждането на нов автомобилен клас – комбинация между SUV и седан (SUL).

В сравнение с класическата лимузина SUL е по-висок, по-широк и предлага повече място за съхранение. Хибридният модел се отличава от всъдехода по доста плоската линия на покрива.

С комбинираната форма на каросерията Mercedes възнамерява да съживи средния и луксозен клас сегменти, чиито продажби са слаби на много пазари. Вече е взето решение и за първият модел SUL - той ще замени седана А-класа в средата на десетилетието и ще се предлага както с чисто електрически мотор, така и с двигател с вътрешно горене. След това могат да последват допълнителни SUL, например отделени от E-класата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още