Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Iveco стартира доставките на камиони на газ за европейските операции на Amazon

До средата на 2022 г. американската компания ще получи общо 1064 тежкотоварни превозни средства

Iveco стартира доставките на камиони на газ за европейските операции на Amazon

Снимка: Michele D'Ottavio/Bloomberg

Италианската марка за търговски превозни средства Iveco Group, част от групата CNH Industrial N.V., обяви, че е започнала да реализира поетапно споразумението с американската компания за онлайн търговия на дребно Amazon.com Inc. за доставка на 1064 камиона, работещи с компресиран природен газ. 

Още по темата

Amazon вече е получила 216 превозни средства IVECO S-WAY CNG, които ще бъдат въведени в експлоатация от партньорите на компанията в Европа. Още 848 камиона ще бъдат предоставени на Amazon в средата на следващата година, информират от Iveco в прессъобщение.

Всички 1064 превозни средства се задвижват чрез системи с компресиран газ FPT Industrial Cursor 13 и са оборудвани с 1052-литрови резервоари, които осигуряват пробег от 620 километра.

Сред останалите 848 броя попада и моделът IVECO Driver Pal, който ще разполага с функции на Amazon Alexa.

„Ние сме водеща компания при технологиите за газово задвижване в продължение на 25 години, разработвайки решения, които позволяват на операторите да редуцират значително емисиите на парникови газове. Сътрудничеството с глобални лидери като Amazon е доказателство за силната способност на нашите иновативни продукти и нашия непреклонен ангажимент към целта на индустрията за декарбонизиране на транспорта до 2050 г.“, изтъква главният изпълнителен директор на Iveco Group Герит Маркс.

Той изтъква, че компанията ще продължи разработките на превозни средства, работещи с възобновяеми горива.

„Нека не забравяме, че камион CNG, задвижван от биометан, може да намали емисиите на CO2 (въглероден диоксид) с до 95%, като ефективно допринася за процеса на декарбонизация“, добавя Маркс.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Средната възраст на колите в САЩ расте до рекордно високо ниво през 2022 г.