IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla си осигури кредит за 565 млн. долара за фабриката в Шанхай

Заемът е от Industrial and Commercial Bank of China Limited и ще бъде използван само за разходи, свързани с производството в завода

10:45 | 11.05.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Производителят на електрически автомобили Tesla сключи споразумение за заем за оборотен капитал в размер до 4 млрд. юана (565,51 милиона долара) с кредитор от Китай за своя завод за автомобили в Шанхай, става ясно от подадени до китайския регулатор документи, цитирани от Ройтерс. 

Заемът, който ще бъде предоставен от Industrial and Commercial Bank of China Limited, ще бъде използван само за разходи, свързани с производството в завода в Шанхай, се казва в документацията.

Фабриката е първият завод за производство на автомобили на Tesla извън Съединените щати и е в центъра на нейните амбиции да увеличи продажбите си на най-големия автомобилен пазар в света и да избегне по-високите мита за внос на американски автомобили.



Tesla спря производството си в завода в района на Залива в Сан Франциско по-рано поради по-широкото въздействие на коронавируса, а местният здравен орган заяви в петък, че на завода не се разрешава да „възобновява дейност“, тъй като местните мерки за блокиране остават в сила.

Междувременно главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск реагира остро на съобщението от Калифорния, а американският пионер в областта на електрическите превозни средства заведе дело срещу местните власти в щата, тъй като компанията настояваше да поднови дейността на фабриката си във Фремонт в окръг Аламеда. Мъск пък заплаши да премести централата и бъдещите програми на Tesla в Тексас или в Невада.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
фиг.1
преди 3 години
Аз също бих избрал немска. Но само за да е пълен теста, утре може да сънуваш и някоя японска.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
Solar Power
преди 3 години
Чудесно имат още много "ляб" да ядат. Пробвах колата и за мен се семпла. Няма нищо вътре освен един айпад в средата.Вдигнеш 200 и се чувствам несигурно. За същите пари сравних с БМВ .... еми няма нищо общо. За сега ще заложа на БМВ-то :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още