Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Образование

Денков поиска диференцирани мерки срещу COVID в училищата

Решенията трябва да бъдат на общинско ниво, смята министърът на образованието

Денков поиска диференцирани мерки срещу COVID в училищата

Снимка: Getty

Мерките срещу коронавируса да не са еднакви за всички училища в страната, а да са диференцирани за всяко училище. За това настоява министърът на образованието и науката Николай Денков.

"Например в Кюстендил имаше община с 30% отсъстващи ученици и няколко други общини с 0% отсъстващи. Очевидно е, че този областен подход не е удачен, ако ние се грижим за обучението на децата и с Министерството на здравеопазването през последните две седмици твърдо се разбрахме, че решенията трябва да бъдат на общинско ниво“, посочи образователният министър, цитиран от БНТ.

"В петък ни изпратиха техните предложения за това какво да се случи в следващата седмица, за това как да изглежда заповедта. До понеделник на обед ние ще им изпратим нашите коментари и на базата на тези коментари ще има общо решение", заяви министърът на образованието Николай Денков. 

Още по темата


Той е официален гост на Световната среща на българските медии в Рилския манастир, която бе открита днес.

Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев в петък предложи да се засилят противоепидемичните мерки в страната с въвеждането на т.нар. зелен сертификат. Кунчев е изпратил доклад до здравния министър, в който предлага достъпът до редица дейности и обекти с обществено предназначение да става чрез представяне на сертификат за ваксиниране, за преболедуване или за изследване с бърз антигенен тест или с PCR. Предлага се това изискване да се отнася за образователни, обучителни, обществени, социални, културни, развлекателни, спортни обекти и дейности. 

Столичната регионална здравна инспекция издаде заповед за затягане на противоепидемичните мерки в София от 14 октомври заради повишената заболеваемост от COVID-19. Съгласно заповедта ръководствата на училищата ще трябва да предприемат мерки за преминаване на ротационен принцип на обучение, ако се наблюдава увеличение на заболеваемостта.

 

 

 

По статията работи: Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Образование
Николай Денков: Не е ясно кога големите ученици ще се върнат в клас