IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google дава 1 млрд. долара за жилища в района на Сан Франциско

Те ще бъдат използвани за играждането на най-малко 15 хил. нови домове

12:22 | 21.06.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Google ще инвестира един милиард долара за изграждането на най-малко 15 хил. нови жилища в района на залива на Сан Франциско, съобщава CNBC.

„Един проблем в района е особено належащ и сложен – жилищата“, заяви главният изпълнителен директор на компания Сундар Пичай в блог публикация. „Тъй като Google се разраства в целия район – в родния ни град Маунтин Вю, в Сан Франциско или в бъдещите ни централи в Сан Хосе и Сънивейл, инвестираме в изграждането на жилища, които отговарят на нуждите на тези общности. Но има още какво да се направи“, допълва той.

Технологичните компании и особено Google и компанията майка Alphabet са подложени на нарастващ натиск от местните общности, според които разрастването им вреди на вече затегнатия пазар в района на залива на Сан Франциско и принуждава дългогодишни жители да напускат домовете си.

Над 45 хил. служители на Google живеят в района, казва Пичай. Сумата от един милиард долара ще бъде разпределена в няколко различни вида финансиране.

В идните десет години компанията ще промени предназначението на свои имоти на стойност 750 млн. долара, повечето от които в момента са предназначени за офис и търговски площи. Това означава, че Google може да премахне съществуващите офиси, за да позволи строителство на жилища.

Организации с идеална цел, съсредоточени върху преодоляването на бездомничеството, ще получат 50 млн. долара, а 250 млн. долара ще бъдат насочени към инвестиционен фонд за предприемачи за изграждане конкретно на достъпни жилища.

Кметът на Сан Хосе Сам Ликардо изрази задоволството си от съобщението, което става на фона на плановете на компанията за голямо разширение в града. „От няколко месеца насърчаваме Google да поеме смел ангажимент за справяне с предизвикателството на достъпните жилища в региона. Нямаме търпение да работим с Google, за да гарантираме, че съобщението на компанията ще доведе до изграждането на жилища, които ще са от полза за хиляди жители на Сан Хосе, страдащи под бремето на високите наеми“, допълни Ликардо.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още