IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имотите в Германия продължават да поскъпват

В Берлин, Хамбург, Мюнхен, Кьолн, Франкфурт, Щутгарт и Дюселдорф цените на къщите са скочили с 10 на сто на годишна база

15:02 | 24.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Къщите и апартаментите в Германия стават все по-скъпи - и в градските зони, и в провинцията. Това сочат данни, публикувани днес от Федералната статистическа служба и цитирани от DPA и БТА.



През второто тримесечие на годината цените на жилищните имоти са се повишили средно с 5,2 на сто спрямо същия период на миналата година. Особено силно е поскъпването в седемте най-големи германски града.

В Берлин, Хамбург, Мюнхен, Кьолн, Франкфурт, Щутгарт и Дюселдорф цените на еднофамилните и двуфамилните къщи са скочили с 10 на сто, а на апартаментите - с 8,6 на сто.

Недвижимите имоти са поскъпнали и в по-слабо населените селски райони, където цените на апартаментите и къщите са нараснали средно с 4,2 на сто.

Исторически ниските лихви доведоха до бум в търсенето на имоти в Германия през последните години, тласкайки цените нагоре, припомня DPA.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още