IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестициите в хотели в Европа продължават да се увеличават с бързи темпове

Великобритания и Германия остават водещи пазари на хотели в региона

13:23 | 28.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Инвестициите в хотели в Европа отчитат ръст от 33% на годишна база през третото тримесечие на 2017 г., показват данни на консултантската компания CBRE, цитирани от онлайн изданието worldpropertyjournal.com.

От началото на годината до края на септември увеличението на инвестициите в хотелския сегмент в Европа достига 16% спрямо първите девет месеца на миналата година.

Общият обем на вложенията надвишава 14 млрд. евро.

Великобритания и Германия остават водещи пазари на хотели в региона, като са привлекли 55% от всички инвестиции в сегмента.

Въпреки Brexit инвестициите в хотели във Великобритания достигат рекордно ниво през третото тримесечие – 2,3 млрд. евро, което е почти три пъти повече спрямо третото тримесечие на миналата година.

Основен двигател на този ръст са продажбите на портфейли от хотели в Лондон и региона на британската столица. Сред водещите сделки попадат тези за Hilton London Metropole с над 1 000 стаи и Hilton Birmingham Metropole със 790 стаи.

Доходността от инвестициите в хотели във Великобритания се задържа относително стабилна или отбелязва минимален спад на някои пазари след референдума за напускането на Европейския съюз (ЕС) от лятото на миналата година.

Третият най-активен пазар на хотели през третото тримесечие на годината е Испания на фона на рекордните ръстове в сферата на туризма. Ръстът на вложенията се увеличава повече от два пъти на годишна база.

Следват скандинавските държави, Италия и страните от Бенелюкс. Значително по-спокойни са пазарите в Португалия, Ирландия и Франция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още