IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова оферта разпалва необичайна битка за придобиването на японската Unizo

Компанията за недвижими имоти се оказа в центъра на необичайна битка между инвестиционни гиганти

14:53 | 23.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Последната оферта за придобиването на Unizo Holdings Co. се приема като вдигане на залога за Blackstone Group Inc. – най-упоритият участник във войната за придобиване на японския оператор на недвижими имоти.

Unizo подкрепи оферта за придобиване на своите служители в партньорство с американския фонд за частен капитал Lone Star Group на стойност 174,4 млрд. йени (1,6 млрд. долара). В изявление от неделя японският оператор посочи, че предложението за 5100 йени за акция е по-голямо от тези на други участници в наддаването.

Blackstone разглежда последните събития и прави оценка на възможностите си относно Unizo, се посочва в изявление на компанията след края на борсовата сесия в Япония в понеделник.

Unizo се оказа в центъра на необичайна битка между инвестиционни гиганти, след като оператор на туристически агенции направи изненадващо предложение за придобиване през юли. Fortress Investment Group и редица други инвестиционни фирми също се включиха, преди да се присъедини и Blackstone с оферта от 5000 йени за акция.

Подобни придобивания рядко се наблюдават в Япония, тъй като акционерите обикновено подкрепят настоящото управление. Основният акционер на Unizo Elliott Management Corp., подкрепя преговорите с Blackstone. Бордът на Unizo обаче препоръчва приемането на последното предложение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още