IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските пазари завършиха без единна посока в разгара на сезона на отчетите

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average нарасна с 0,21% до ниво от 24 579,96 пункта в очакване на последния отчет на технологичния гигант Apple

23:31 | 29.01.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американските пазари не намериха единна посока в началото на една от най-натоварените седмици в сегашния сезон на отчетите.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average нарасна с 0,21% до ниво от 24 579,96 пункта в очакване на последния отчет на технологичния гигант Apple, съобщава CNBC.

Въпреки това другите два основни индекса не можаха да отчетат ръстове. Широкият измерител S&P 500 отчете спад от 0,15% до ниво от 2640 пункта, а технологичният бенчмарк Nasdaq Composite отписа 0,8% до 7028,29 пункта.

Акциите на Apple поевтиняха с над 1% в очакване на тримесечния отчет на компанията, който трябва да бъде публикуван след края на борсовата сесия.

Това ще е най-натоварената седмица от сегашния сезон на отчетите, в рамките на която над 100 компании от индекса S&P 500 ще са публикували данни за представянето си в края на миналата година. До началото на вторник над 70% от компаниите, изкарали данни, успяват да отговорят на очакванията на анализаторите, показват данни на FactSet.

3M също беше една от команиите, които представиха отчета си във вторник, което даде тласък на цената на акциите й с близо 2%. От своя страна книжата на Allergan и Verizon, които също представиха по-силни от очакваното данни за печалбата си, поевтиняха.

Фокусът на пазарите до голяма степен е фокусиран и върху търговското напрежение. Надеждите за споразумение между двете най-големи световни икономики – Китай и САЩ, бяха помрачени, след като Вашингтон повдигна обвинения срещу китайския гигант Huawei.

Министерството на правосъдието на САЩ обвини Huawei и нейния главен финансов директор Мън Уанджоу за действия, довели до нарушаване на санкциите на САЩ срещу Иран чрез извършването на бизнес в Техеран през друга копмпания, която Huawei се е опитала да скрие.

Новината одйде малко преди официалната среща на китайският вицепремиер Лу Хъ с представители на американската администрация в рамките на новия кръг търговски преговори.

На стоковите пазари цената на петрола поскъпва. Американският лек суров петрол WTI увеличава стойността си с 2,27% до 53,17 долара за барел. От своя страна фючърсите върху международния бенчмарк Брент поскъпват с 2,05% до 61,16 долара за барел.

Златото също се намира на зелена територия с ръст на цената от 0,57% до 1310,50 долара за тройунция.

Доходността по американските държавни ценни книжа намалява, като за 10-годишните облигации тя е в размер на 2,708%, а за 30-годишните - 3,038%

Доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от конкурентни валути, нараства леко с 0,07% до ниво от 95,81 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:56 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още