IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BlackRock: Пазарът на труда в САЩ ще се възстанови по-бавно от очакваното

Инвеститорите на Wall Street трябва да внимават с оптимизма около коронавируса, предупреждава ръководителят на гиганта за управление на активи Лари Финк

22:19 | 28.05.20 г.
<p>
	Главният изпълнителен директор на BlackRock Лари Финк. <em>Снимка: Simon Dawson/Bloomberg</em></p>

Главният изпълнителен директор на BlackRock Лари Финк. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Лидерите на най-големите финансови компании в САЩ са по-оптимистични по отношение на икономическото възстановяване, тъй като част от мерките срещу разпространението на коронавируса се отменят. Те обаче посочват, че скорошните ръстове в цените на акциите може би не отговарят на реалността, пише Bloomberg. 

“Пазарът предполага, че няма да станем свидетели на сурова втора или трета вълна” на коронавируса и ще има лечение, което да намали влиянието от нови огнища, посочи главният изпълнителен директор на BlackRock Лари Финк. “Аз смятам, че трудовият пазар ще се възстанови по-бавно, отколкото други хора очакват”, добави той.

Оптимизмът на пазарите продължава и тази седмица, като някои от най-добре представящите се компании, включително Carnival и United Airlines, бяха сред най-тежко засегнатите от пандемията. Индексът S&P 500 се е повишил с 36% от достигнатото над 3-годишно дъно на 23-ти март.

Признаците, че икономиката започва да се завръща към активност и надеждите за ваксина насърчиха ръстовете, както и някои коментари на бизнес лидери. Главният изпълнителен директор на JPMorgan Джейми Даймън заяви, че някои кредитополучатели, които са поискали отсрочна, продължават да правят плащания.

“Можем да видим доста бързо възстановяване”, заяви лидерът на най-голямата американска банка по-рано тази седмица. “Правителството беше доста отговорно, големите компании имат средства, надяваме се малките да оцелеят”, добави той.

Позитивни данни в четвъртък дойдоха и от пазара на труда в САЩ, като броят на новите заявления за безработица продължава устойчиво да намалява на седмична база за осма поредна седмица, въпреки че остава над 2 милиона.

Цялата публикация може да прочетете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още