IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп: Никога не съм давал краен срок за въздушен удар срещу Сирия

Американският президент очаква благодарности към САЩ за ролята им в битката срещу ИДИЛ

16:21 | 12.04.18 г. 8
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп използва един от любимите си дипломатически канали - Twitter, за да заяви, че никога не е давал краен срок за въздушен удар срещу Сирия.

„Това може да е много скоро или въобще да не е толкова скоро“, написа той в социалната мрежа и добави, че САЩ по време на неговия мандат са направили немалко за борбата с "Ислямска държава" (ИДИЛ). „Къде е нашето: „Благодаря, Америка?“, допълни той.

В понеделник американският президент заяви по време на заседание на правителството, че до „24-48 часа“ ще бъде взето решение за отговор на предполагаемата химическа атака в сирийския град Дума, предадоха тогава американските медии. САЩ ще отговорят със сила на тази атака, предупреди той.

Този срок изтече късно снощи и очакванията за въздушен удар срещу цели в Сирия бяха големи. Напрежението се повиши след заявките на Москва, че ще прихваща всички изстреляни ракети в Сирия, а отговорът на Тръмп отново беше чрез Twitter.

“Русия, бъди готова, защото те (ракетите – бел.ред.) ще дойдат, хубави, нови и „умни“!“ предупреди той.

Западът обвинява режима на Башар Асад в химическа атака срещу гражданите на Дума. Информацията за нападението е на „Белите каски“, доброволна организация, която помага на пострадали в страната. Според Русия обаче няма никакви доказателства за извършена атака и руските военни са категорични, че ще пазят демократично избраното правителство на Асад. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

8
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 5 години
не ме бъркай с баща ти, който не е чел и в обедната между два курса те е направил ... хубавото е че вече не си в нашата държава и няма да замърсяваш гена ни вече ... стой си на Запад, а по добре *** в Масква ... ама нали не искаш на мизерия, харесва ти Макдоналдс-а! :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 2
julian12
преди 5 години
Ти верно си много т-ъ-п. Седни чети, ама с разбиране чети. Знам, че ти изпитваш физическа болка от мисълта. Повече от очевидно е, но седми се помъчи малко, че изглеждаш отчайващо...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 5 години
А дано, че хипитат на обамчик позволиха всякви пишман диктатори да колят и бесят не накзано... все едно се върнахме 200-300 години назад в човешкото рзвитие!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 3
khao
преди 5 години
Тояа го кажи на малкия агресор, който боготвориш докато блажиш от плодовете на западната, бяла цивилизация. Няма друга държава от над 50 години която да е заграбила чужда територия с война, освен русистан! Пълен де.бил си моето момче
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 0
Grosss
преди 5 години
Фактите говорят друго,в момента тече смяна на най-близкото обкръжениена Тръмп с най-големите ястреби и военнолюбци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 16 rate down comment 2
ABBA
преди 5 години
"Да си решават проблемите по друг начин. Тия войни са най-лошото нещо, което се случва. "Не мое, САЩ са станали САЩ заради военно-промишления си комплекс. Исторически заради 2-те световни войни и по настоящем (интернет е военен проект - и в миналото и сега още повече, facebook за цветни революции и шпионаж е само черешката на тортата). Т.е. агресията е "вградена" в държавата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 2
julian12
преди 5 години
Да си решават проблемите по друг начин. Тия войни са най-лошото нещо, което се случва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 5
Sakamano
преди 5 години
Бъзльо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още