IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп проучва „всички варианти“ за Венецуела

Според американския президент винаги има план Б, В, Г, Д, Е

22:31 | 13.02.19 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп потвърди в сряда, че проучва „всички варианти" по отношение на Венецуела. Той подчерта, че венецуелският лидер Николас Мадуро е направил „ужасна грешка“, като е попречил на международната хуманитарна помощ да влезе в страната, предаде БТА.

„Има различни решения, различни варианти. Проучваме всички варианти", заяви Тръмп в Овалния кабинет, където прие своя колумбийски колега Иван Дуке.

На въпрос дали има „план Б“, ако Мадуро реши да остане на власт на всяка цена, Тръмп отговори: „Винаги имам план Б, В, Г, Д, Е“, без да уточни какво има предвид. 

Описвайки като „много тъжно“ положението във Венецуела, изпаднала в тежка политическа криза на фона на недостиг на храни и лекарства, Тръмп похвали подхода на опозиционера Хуан Гуайдо, признат за временен президент от десетки държави, между които и САЩ.

„Изпитвам дълбоко уважение към този, който за много хора е истинският президент на Венецуела. Той е много смел", подчерта американският държавен глава.

Президентът Дуке от своя страна настоя за необходимостта от запазване на натиска върху режима на Мадуро. „Президентът Гуайдо се ползва с твърда подкрепа и ние трябва да му дадем още по-голяма подкрепа, за да може той да извърши прехода във Венецуела“, заяви колумбийският държавен глава.

Мадуро, който отрича в страната му да има хуманитарен проблем, отхвърля американската помощ с довода, че тя е „политическо шоу“ и увертюра към военна намеса на Вашингтон. 

По-рано днес стана ясно, че парламентът на Венецуела, който е контролиран от опозицията е посочил преходен съвет на директорите за националната петролна компания PDVSA и американските й подразделения, включително Сitgo Petroleum, предаде още БТА.

Луиса Паласиос, Анхел Олмета, Едгар Ринкон, Луис Урданета, Рик Есер и Андрес Падиля са определени за директори на Сitgo.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 13
Стоян Петров
преди 5 години
Момче, хубаво е да пишеш, но трябва да знаеш че в момента долара е разплащателно средство във Венецуела. Имаха " силен боливар", след това "суверенен боливар" като премахват нули, но поради милионната инфлация не смогват да печатат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 5
ABBA
преди 5 години
1. Каква наглост!? САЩ призоваха Венецуела да не плаща дълговете си към Русия.2. Фашингтон трепери, да няма втора социалистическа революция в Латинска Америка, както в Куба - но този път по мирен начин (както във Венецуела).Ако такава революция успее, американците газ ще проппикаят и няма да има нужда от сондажи, а направо ще изнасят!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 5
крас
преди 5 години
ПРОБЛЕМА НА ТРЪМП Е ОГРОМЕН, И ЗА СЪЖАЛЕНИЕ МЕДИИТЕ НЕ ГО ОТРАЗЯВАТ. ПРОБЛЕМА е кодиран в думите на Путин свързани със заплахата РУСИЯ , по подобие на Иран да бъде изключена от системата за разплащане СУИФТ. "Путин: Тези, които вадят Русия от долара, се прострелват не в крака, а по-нагоре!!ЕДИНСТВЕНО САЙТА НА ИНВЕСТОР БГ ИЗЛЪЧИ СТАТИЯТА ОТ 15.01.2019 ГОДИНА: "Мадуро обяви нова валутна система срещу престъпния доларПрезидентът на Венецуела Николас Мадуро обяви нова парична система". Тя е частично базирана на криптовалутата на страната петро !!!!ПО СТРАШНОТО ЗА САЩ Е ТОВА , ЧЕ ПОДОБЕН ПОДХОД ИМАТ И ДРУГИ ГОЛЕМИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ПЕТРОЛ - РУСИЯ , ИРАН , а на тях им подгласят и КИТАЙ и ЕВРОПА !!ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ ЕВРОПА ИЗВАДИ НОВА СИСТЕМА НА РАЗПЛАЩАНЕ РАЗЛИЧНА ОТ СУИФТ. ЗА КИТАЙ ДА НЕ ГОВОРИМ. КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА РУСИЯ КОЯТО НА ПЪРВИ АПРИЛ ЩЕ ТЕСТВА НЕ САМО ИЗКЛЮЧВАНЕ ОТ СИСТЕМАТА НА ИНТЕРНЕТ , НО И НА ИЗЛИЗАНЕ ОТ СИСТЕМАТА СУИФТ И ВЛИЗАНЕ В НОВА СИСТЕМА ЗА ЕЛЕКТРОННО РАЗПЛАЩАНЕ. Ако този "бунт" завърши с консенсус за налагане на нова БЛОКЧЕЙН ТЕХНОЛОГИЯ то тогава най силното оръжие на САЩ - ДОЛАРА е на път да бъде детрониран. ТОВА БИ БИЛО СМЪРТ ЗА САЩ, СМЪРТ ПРЕДИЗВИКАНА НЕ ОТ ДРУГО А ОТ САМОНАДЕЯНОСТ ИЗРАЗЯВАЩА СЕ не само от даденото им право да превърнат платежното си средство в СВЕТОВНА ВАЛУТА , но и ПОВЕДЕНИЕТО ИМ ДА БЪДАТ РЕГУЛАТОР НА ТРАНЗАКЦИИТЕ достигащо до там че да се произнася и като последна инстанция по ВЪТРЕШНИ ПРОБЛЕМИ И МЕЖДУПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОТНОШЕНИЯ НА ДРУГИ ДЪРЖАВИ!СОРИ ДОДИ , НО ВРЕМЕТО Е ДРУГО И ТОЯГИ ИМАТ И РУСИЯ И КИТАЙ А ВЕЧЕ И ИРАН. ВРЕМЕТО ВЕЧЕ НЕ Е ВАШЕ , НИТО В ОБЛАСТА НА ОРЪЖИЯТА , НИТО ПЪК В ОБЛАСТА НА ТЕХНОЛОГИИТЕ. ИЗОСТАВАЩИ СТЕ НЕ САМО ПРИ ВЪВЕЖДАНЕТО НА НОВИТЕ МРЕЖИ И ТЕХНОЛОГИИ КОИТО КИТАЙ НАЛАГА , НО И НЕДОСТАТЪЧНО ГЪВКАВИ ЗА ДА ОТГОВОРИТЕ НА НОВИТЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА КОИТО СВЕТЪТ ВИ НАЛОЖИ. За да се стигне до това положение основна вина има черноглавия президент на САЩ, който впрегна държавата си в един НОВ СВЕТОВЕН РЕД , който доведе до избуяването на САЩ като плевел , а на КИТАЙ КАТО ДВИГАТЕЛ НА ПРОГРЕСА!!Огромната грешка на ТРЪМП е тази, че вместо да подаде ръка на РУСИЯ срещу техният ОБЩ ВРАГ КИТАЙ , той я ОТСЕЧЕ И НАПРАКИТА СЕ САМОЗАСТРЕЛЯ НЕ В КРАКА , А МАЛКО ПО НАГОРЕ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 8
ABBA
преди 5 години
Доналд Тръмп проучва всички варианти за Венецуела "Аз мислех, че демокрацията е власт на народа,но г-н Рузвелт находчиво ми обясни,че това е власт на американският народ" ( Й. В. Сталин )
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още