IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Изглежда съм имунизиран срещу вируса, за разлика от Байдън

Twitter оспори публикация на президента по темата, обозначавайки я като “подвеждаща информация, свързана с Covid-19“

08:32 | 12.10.20 г. 15
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Президентът Доналд Тръмп в неделя описа онова, което той нарече “имунитета си” след заразяването си с Covid-19 като предимство пред кандидата за президент на Демократическата партия Джо Байдън, предава Bloomberg.

Twitter, обаче, оспори публикация на Тръмп по темата, като я означи като нарушение на правилата за „разпространение на подвеждаща и потенциално вредна информация, свързана с Covid-19“.

Тръмп написа в Twitter, че след „пълно отписване от лекарите в Белия дом“ късно в събота е „много хубаво да се знае“, че той не може да получи или предаде вируса.
 

По-рано, в продължително интервю за "Sunday Morning Futures" на Fox News Channel, Тръмп каза, че "щом се възстановите, вие сте имунизирани, така че няма да имате президент, който да се крие в мазето си, подобно на опонента си”, имайки предвид Байдън.

 

“Изглежда, че съм имунизиран, не знам, може би дълго време, може би за кратко време, това може да е цял живот, никой всъщност не знае - но аз съм имунизиран", каза Тръмп и добави, че има „защитна черупка“.

Центровете за контрол на заболяванията в САЩ поясниха в указанията си през миналия месец, че агенцията „не знае дали някой може да бъде реинфектиран с Covid-19“, но също така заявиха, че няма потвърдени съобщения за реинфекция в рамките на 3 месеца от първоначалното заразяване. Това предполага, че възстановяването от новия коронавирус може да е подобно на други подобни заболявания, които предлагат някакво ниво на имунитет.

Изказването в неделя беше последното засега от страна на президента, който обърна борбата си с вируса - който уби над 214 000 американци - като политическо предимство. По време на хоспитализацията си в Националния военномедицински център Walter Reed Тръмп твърдеше, че лечението му е като ходене на „училище“, за да се обучи за болестта. Неговите съюзници твърдяха, че това ще му помогне да общува по-добре със засегнатите от вируса.

Но социологическите проучвания сочат, че заразяването на президента, първата дама и повече от две дузини близки сътрудници през последните седмици само засилва опасенията сред избирателите, които не одобриха боравенето с вируса на президента досега. 

Анкета на Washington Post-ABC News, публикувана в неделя, показва, че бившият вицепрезидент води с 54% срещу 42% пред Тръмп сред вероятните гласоподаватели, като само 41% от анкетираните дават на президента положителни оценки за това как се справя с огнището.

Тръмп обяви агресивно връщане към кампанията си след възстановяването му, започвайки с митинг в понеделник вечерта в Орландо, Флорида. Очаква се той да посети Пенсилвания във вторник и Айова в сряда за други кампании. 


„Издържах най-високия тест, най-високите стандарти и съм в отлична форма“, каза Тръмп в неделя. "И трябва да ви кажа, чувствам се фантастично, наистина се чувствам добре".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

15
rate up comment 1 rate down comment 0
фиг.1
преди 3 години
Който разчита на теб да го образоваш трябва съвсем да го е закъсал. Помолих те само да поясниш абсолютно неразбираемите си брътвежи. Но след като и това се оказа свръх възможностите ти, оттелям молбата си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 1 rate down comment 4
abdul
преди 3 години
да не съм ти майка, че да те образовам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 2 rate down comment 3
khao
преди 3 години
да бе не гласуваш... всичките държавни гласувате за тиквата под строй.или викаш ти си първия дето агитираш, но не гласуваш... че се изсмеем на глас!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 4 rate down comment 4
nobel
преди 3 години
Както пишеше в един коментар - уж много страшен тоя вирус, а до сега от него не е починал нито един политик. Е...ах ти и корумпирания вирус
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 8 rate down comment 1
michaelis23
преди 3 години
Тромпета им показа, че както "има космически вуруси" така има и "лечения за 2 дена от тях" .... т.е. квото почукало такова се обадило ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 3 rate down comment 4
фиг.1
преди 3 години
Тук наистина се налага да помоля за пояснение. Кои сме "вие", кои сте "ние" и кой е "българския тръмп"? А между другото, аз не гласувам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 4 rate down comment 5
abdul
преди 3 години
Но пък може да си гласуваме за "българския тръмп", а вие ще си боксувате с около и под 4%. Това е сигурно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 7 rate down comment 1
фиг.1
преди 3 години
Не мисля, че много голяма част от аудиторията на сайта имат право на глас в САЩ, но вие продължавайте да агитирате. Тъй де, загубеното време си е ваше.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 4
mrynmryn
преди 3 години
Който и да изберат, ще е все тая и двамата не стават.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 9 rate down comment 3
nobel
преди 3 години
Та тези, дето ще гласувате за Байдън се гответе по-скоро да получите тъмнокожа жена президент, поне за известна част от мандата. Точно в този случай няма нищо случайно в избора на вицепрезидент. Възрастният мъж с бялата коса е само за отвличане на вниманието
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още