IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook ще позволи до пет профила, свързани с един акаунт

Това е голяма промяна в политиките на Meta, но напомня това, което компанията направи с Instagram

11:47 | 15.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Angel Garcia/Bloomberg</em></p>

Снимка: Angel Garcia/Bloomberg

Американският технологичен гигант Meta Platforms обяви, че основната му социална мрежа – Facebook, въвежда възможност потребителите да имат до пет профила. Това е голяма промяна спрямо изискването за „реално име“, което компанията поддържаше от години, предава Ройтерс.

Продуктовата промяна ще „помогне на хората да пригодят преживяването си на база на интересите и взаимоотношенията“, като публикуват различни типове съдържание, насочени към семейството или към приятелите, посочва Meta.         

Компанията ще продължи да изисква всеки потребител да има само един Facebook акаунт, като основният профил ще бъде с истинското име на човека. Хората ще могат да получат достъп до създаването на допълнителни профили, едва след като влязат в основния такъв.

Промяната предоставя на потребителите официална свобода на действие да бъдат полуанонимни в най-голямата социална мрежа в света, което съответства на опциите, предлагани от конкуренти като TikTok и Twitter, но решението е сходно с това, което компанията въведе в Instagram.

В изявлението си Meta казва, че правилата ѝ срещу представяне под чужда самоличност и други видове подвеждащи представяния ще продължат да се прилагат за всички профили.

Говорител на технологичната компания каза, че тя тества новия подход в няколко страни, но не уточни в кои. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още