IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск постави условие за подновяване на сделката с Twitter

Социалната мрежа трябва да покаже как се потвърждава автентичността на профилите

16:37 | 06.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Christopher Pike/Bloomberg</em></p>

Снимка: Christopher Pike/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на производителя на електромобили Илон Мъск постави условие за подновяване на сдлката за придобиване на социалната мрежа Twitter, пише БГНЕС.

Той посочи, че това може да стане, ако компанията демонстрира как се потвърждава автентичността на профилите в социалната мрежа.

„Ако Twitter просто заговори за метода си за вземане на проби от 100 акаунта и покаже как са удостоверени, тогава сделката ще бъде сключена при първоначалните условия“, написа той в Twitter в събота.

Преди това Мъск каза, че ще провери автентичността на 100 произволно избрани акаунта в социалните медии.

Investor.bg напомня,е че в средата на април Мъск обяви, че иска да закупи социалната мрежа. Близо 10 дни след новината Twitter прие офертата, а малко след това изпълнителният директор на Tesla намекна, че може да предложи и по-ниска цена.

В началото на юли Мъск изненадващо се отказа от сделка, а от Twitter обявиха започването на съдебно дело срещу предприемача.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още