IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple подсилва бизнеса си с услуги в Китай с нова програма

Целта е да се насърчат разработчиците да създават повече приложения

10:37 | 10.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският технологичен гигант Apple стартира програма в Шанхай, която има за цел да помогне на китайските разработчици да създават приложения. Това е част от усилията на производителя на iPhone да изгради бизнеса си с услуги на един от най-ключовите чуждестранни пазари за компанията, предава Ройтерс.

Програмата, или акселераторът, ще включва лекции, уъркшопи и други редовно провеждани инициативи за разработчици, обяви компанията. Повече от 2,5 млн. разработчици за платформите на Apple са от региона, включващ Китай, Тайван, Хонконг и Макао.

Програмата започва в момент, в който продажбите на iPhone в Китай и по-света се забавят, а главният изпълнителен директор Тим Кук говори за бизнеса с услуги в страната с големи очаквания. Този бизнес генерира приходи от приложения, медийно съдържание и друг софтуер.

Вчера компанията за проучвания Evercore ISI заяви, че приходите на Apple от услуги вероятно са нараснали през тримесечието, което завърши през юни, подпомогнати отчасти от растежа в Китай.

Apple стартира подобен акселератор в Бангалор, Индия, през 2017 г. Както индийският, така и китайският пазар са доминирани от компании, които правят базирани на Android устройства, като Xiaomi и Samsung Electronics.

За да се справи с конкуренцията, Apple стартира няколко финансови схеми по-рано тази година, така че iPhone да стане по-достъпен за китайските потребители. Местните търговци на електроника на дребно също намалиха цените на някои модели iPhone.

Освен че се бори със забавянето на продажбите, Apple е приклещена и от търговската война между Вашингтон и Пекин.

Според японското издание Nikkei Apple е помолила доставчиците си да оценят размера на разходите за потенциално преместване на производствения капацитет извън Китай. Foxconn, основен поддоставчик на Apple, твърди, че е готова да премести производството на Apple извън Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:03 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още