Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Стил

Asos обмисля набирането на над 250 млн. долара чрез продажбата на акции

Компанията търси начин да се справи с кризата, породена от коронавируса

Asos обмисля набирането на над 250 млн. долара чрез продажбата на акции

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Британският онлайн търговец на модни стоки Asos планира да набере над 200 млн.паунда (250 млн. долара) чрез продажбата на акции, за да покрепи финансите си, твърдят източници на Bloomberg, запознати с въпроса.

Листнатата в Лондон компания е близо до завършване на потенциално увеличаване на капитала чрез нова емисия акции, посочва тя в документи, подадени до регулаторите. Компанията не разкрива възможния размер на предлагането.

„Въпреки че финансовото състояние на компанията остава стабилно, продължителността и въздействието на кризата, свързана с Covid-19, остават несигурни“, гласи изявление на компанията. „Asos иска да си гарантира, че може да издържи и да излезе от сегашната ситуация в силна позиция“.

Още по темата

Asos се присъедини към WH Smith и Hays, които искат бързо да продадат нови акции, след като условията за корпоративно управление във Великобритания бяха разхлабени.

Цената на акциите на Asos скочи с 42% по време на търговията днес – рекорден дневен ръст, преди стойността да поеме надолу заради предложената продажба на книжа. При приключването на борсовия ден в Лондон ръстът беше от 34% - най-големият от близо 18 години.

Засега не е взето окончателно решение за крайния размер на предлагането, а планът може да се промени в зависимост от инвеститорското търсене, допълват източниците, пожелали да останат анонимни. Представител на Asos е отказал да коментира въпроса.

Приходите от продажби на Asos нараснаха с над 20% през шестте месеца до края на февруари, обяви компанията. Силната инерция от пиковия период е продължила и в началото на годината, което е помогнало представянето за януари и февруари да е по-добро от очакваното, сочат документите.

Освено това компанията е посочила, че е постигнала „значителен напредък“ в намаляването на разходите и е отчела „силна“ печалба за тази половин година. Asos трябва да обяви финансовите си резултати за първата половина на фискалната си година тази сряда.

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Стил
Продажбите на Nike се възстановяват от коронакризата