IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Michael Kors не успя да оправдае очакванията на пазарите за третото тримесечие

Приходите от продажби в Европа са основният фактор, който доведе до негативните резултати

16:20 | 07.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Модната компания Michael Kors не успя да оправдае очакванията на пазарите за първи път от две години насам, след като производителят на луксозни дамски чанти отбеляза разочароващи приходи от продажби в Европа, съобщава Ройтерс. 

Приходите на Michael Kors от продажби на европейските пазари са се понижили с близо 10 на сто през третото тримесечие на годината, достигайки размер от 643,9 млн. долара.

Това е с близо 20 млн. по-малко от очакваните от анализаторите 661,1 млн. долара.

Компанията намали инвентара в своите европейски магазини, за да стимулира продажбите в регион, където богатите потребители отдавна залагат на местни компании като LVMH и Kering.

За да се конкурира с европейските марки, Kors инвестира над 2 млрд. долара в придобиването на италианската компания Versace.

От американската компания заявиха, че нетната печалба за третото тримесечие се е понижила до 137,6 млн. долара от 202,9 млн. долара за същия период от миналата година.

Общите приходи са се повишили с 9,3 на сто до 1,25 млрд. долара, което също не успява да покрие прогнозите на анализаторите, които предвиждаха те да достигнат 1,26 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още