IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За инвеститорите в петрол водещ мотив е търсенето, а не предлагането

До края на 2019 г. не се очаква сериозен натиск върху цената на петрола

18:57 | 09.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Водещ мотив за инвеститорите в момента дори не е толкова предлагането, колкото търсенето. Затова и вчера, и днес има понижения в цените на петрола - Иран остава голямата неизвестна, както и напрежението в Близкия изток. Иран заплашва до увеличи обогатяването на уран с до 20% и това е заплаха за цялостното ядрено споразумение.

Това мнение изказа д-р Магдалена Иванова, форекс редактор в Investor.bg, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите ѝ ключовото събитие за втората половина на годината е подновяването на споразумението страните на ОПЕК да продължат ограниченията в производството на петрол до март 2020 г. Това бе един от водещите фактори за инвеститорите на петролните пазари в първата половина от годината. Според Иванова до края на 2019 г. не се очаква сериозен натиск върху цената на петрола.

„Виждаме колебливост и минимални, но не и резки движения при цените“, каза тя. „Тази прогноза потвърждава и Цветослав Цачев от ЕЛАНА Трейдинг. Според друга прогноза - тази на Barclays, се очаква търсенето на петрол тази година да е най-слабото от 2011 година насам".

Вижте целия анализ във видеото! 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още