IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google подаде контраиск срещу компанията майка на Tinder

Match Group не е искала да плаща нищо за използването на Play Store

09:35 | 12.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: EPA/SASCHA STEINBACH ILLUSTRATION</em></p>

Снимка: EPA/SASCHA STEINBACH ILLUSTRATION

Google заведе дело срещу Match Group Inc., обвинявайки услугата за запознанства в недобросъвестно отношение и нарушаване на договори, което провокира съдебна битка относно политиките на Google Play.

Искът на Google е в отговор на това, че Match Group съди гиганта в търсенето от май, обвинявайки го в монополни политики за таксуване. Google промени някои от политиките, което накара сайта за запознанства да оттегли искането си за временна ограничителна заповед, припомня Bloomberg.

Но подразделението на Alphabet Inc. отвърна на удара в понеделник, твърдейки, че Match Group, която управлява услуги за запознанства, включително Tinder и Our Time, сега не иска да плаща нищо за използването на Play Store, където Google начислява 15% такса върху първите 1 млн. долара годишни приходи, получени от магазина за приложения от американски разработчици.

Това би „поставило Match Group в привилегировано положение спрямо други разработчици на приложения, които спазват споразуменията си и добросъвестно компенсират Google за ползите, които получават", се казва в жалбата на Google.

Google иска от Match Group неуточнени парични обезщетения и съдебно решение, което ще ѝ позволи да изхвърли услугата за запознанства от Play Store за постоянно.

Match Group не отговори веднага на изпратената по имейл от Bloomberg молба за коментар. Делото се води в окръжен съд на САЩ, в Калифорния (Сан Франциско). 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още