Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Популярността на домейна .bg бележи ръст от над 14% за последната година

Най-популярните домейни у нас остават .com, .bg и .eu

Популярността на домейна .bg бележи ръст от над 14% за последната година

Снимка: Pixabay

Най-популярните домейни на пазара в България продължават да са .com, .bg и .eu, а активните такива към 1 октомври 2021 г. са нараснали с 24% спрямо година по-рано. Домейнът .bg бележи най-голям ръст сред тях – с 14 на сто, сочат данни на СуперХостинг.БГ.

Компанията посочва още, че разширенията от типа „new gTLDs” са се увеличили с 24% на годишна база също към 1 октомври тази година. Най-активните сред тях са .online, .site, .store, .tech, .fun, .shop, .website, .dev, .app и .studio.

През годините хостинг компаниите са започнали не просто да продават параметри и технология, а да предлагат все по-пълноценно обслужване, твърди Цветелина Ненкова, маркетинг мениджър на СуперХостинг.БГ.

По думите ѝ клиентите търсят хостинг компаниите за все по-широк спектър от въпроси, отколкото са го правили преди 5-10 години. Често тези въпроси са свързани с работата на приложения и платформи, не толкова със самата хостинг услуга, допълва тя.

„Все повече се увеличава и броят на запитванията, които се отнасят за решаването на индивидуални бизнес казуси“, разкрива Ненкова.

Очаква се глобалният пазар на уеб хостинг услуги да достигне 76,2 млрд. долара през 2023 г. спрямо 32,12 млрд. долара през 2017 г. по данни на Market Research Future.

Това ясно подсказва, че за да оцелеят и да успеят в днешната силно дигитализирана бизнес среда, компаниите трябва да разчитат на надеждни хостинг услуги, особено като се има предвид нарастването на значението на онлайн търговията на дребно по време на пандемията.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Web
Исландия и Естония са държавите с най-голяма свобода в интернет