Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Webit се готви да посрещне рекорден брой посетители

“Червената сцена” на фестивала ще бъде изнесена извън сграда “Джон Атанасов”, за да побере огромния брой посетители

Webit се готви да посрещне рекорден брой посетители

Снимка: Webit

Тазгодишното издание на Webit.Festival Europe ще бъде безпрецедентно по мащабите си за България и региона, а броят на посетителите ще бъде с близо 30% по-голям от този през миналата година.

Събитието ще се проведе на 25 и 26 април в София Тех Парк под патронажа на президента Румен Радев, кмета на София Йорданка Фандъкова и Европейската комисия. 

След огромния интерес през последните дни и седмици екипът на Webit обяви, че строи нова конферентна зала и отваря няколкостотин нови седящи места. 

Още по темата


Така “Червената сцена” на фестивала ще бъде изнесена извън сграда “Джон Атанасов” в Тех Парка, за да може да побере огромния брой посетители. В оставащите дни до събитието Webit ще построи конструкции с площ от хиляди квадратни метри в допълнение към вече ангажираните сгради.

Програмата включва 12 паралелни конференции, засягащи теми, като маркетинг и иновации, мобилност, умни градове, дигитална трансформация, финансови технологии и блокчейн, големи бази данни и облачни услуги, киберсигурност и безопасност на личните данни, здравеопазване, интернет на всичко, софтуерно разработване и лидерство в дигиталната икономика.

Сред лекторите ще срещнете представители на Fortune 500 компании, топ брандове, политици, създатели на едни от най-иновативните бизнеси и най-интересните стартъпи не само в региона, а и в целия свят.

Тази година общо 5062 човека се регистрираха за Webit.Festival Europe. От тях над 50% са посетители от чужбина от общо 90 държави.

В София пристигат лидерите на едни от най-големите технологични и иновативни компании в света, както и основателите на фирми като Skyscanner, оценена за повече от 3,5 милиарда лева.

Webit привлече 2425 стартиращи компании, който видяха София като стъпка към своя успех. От тях 100 бяха избрани и Webit им предостави напълно безплатни щандове, билети и възможност да се представят пред света.

Пазарната оценка на избраните стартъпи е повече от 1 млрд. лева, а до момента те са привлекли инвестиции за повече от 200 милиона лева. Всички те пристигат в българската столица, защото благодарение на Webit.Festival виждат града ни като стъпка по пътя към своя успех.

Investor.bg е медиен партньор на събитието!

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Бойчо Попов
Още по темата: Web Webit WebitFestival Europe

Последни новини

Още по темата

Коментари ()


Още от Web
Baidu отчете първата си загуба като публична компания