Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Zoom

Коронавирусът може да сложи на пауза видео стрийминг войната

За сметка на това можем да видим разцвета на безплатното съдържание

Коронавирусът може да сложи на пауза видео стрийминг войната

Снимка: Getty Images

В дните преди блокадата написах как карантината заради коронавируса може да е идеалното време за собствениците на стрийминг услуги като Quibi, HBO Max и Peacock, които планират да ги пуснат под някаква форма през април и май тази година. В крайна сметка потреблението на видео стрийминг със сигурност ще се увеличи, когато всички са затворени в домовете си с малко други опции за развлечение.

Това, за което не помислих, беше колко много хора ще загубят работата си, след като над 10 млн. американци са подали заявления за помощи в рамките на две седмици, а безработицата скочи до най-високото си ниво от август 2017 г. в рамките само на един месец, пише Алекс Шърман за CNBC.

Това ме накара да преосмисля идеята колко американци ще са готови да харчат допълнителни средства за стрийминг услуги, докато стоят у дома. Вместо да циментира абонаментните услуги, превръщайки ги в ежедневен навик, е напълно възможно карантината да покаже стойността на безплатния стрийминг, по-специално на съдържание, генерирано от потребителите.

Още по темата

„С толкова много хора, които стоят у дома, ще видим доста по-голямо медийно потребление“, споделя главният изпълнителен директор на Instagram Адам Мосери в подкаста The Byers Market миналия месец. „Смятам, че повечето от новото съдържание, ако стоенето вкъщи продължи месеци, ще дойде от хората, а не от студиата“.

Повече хора прекарват време, гледайки видеа по време на карантината, което, разбира се, е добре дошло за стрийминг услугите. Comcast отчете 32% ръст на трафика между 1 и 30 март. Потреблението на стрийминг и уеб видео на компанията пък се е увеличило с 38%. Verizon преживява нещо подобно. Видео трафикът е нараснал с 32%, коментира неин говорител. След като редица спортни събития се отменят без да е ясно кога ще се проведат, традиционната платена телевизия изглежда още по-скъпа, в сравнение с новите стрийминг продукти, които се появяват на пазара.

Но след като блокадата продължава и през април, без да е ясно кога ще приключи, американците ще преосмислят как прекарват свободното си време, особено ако изведнъж се окажат без работа и не могат да посещават приятелите и семейството си. Това вероятно ще облагодетелства развлекателните опции, които дават възможност за лична интеракция и моментна реакция от приятелите, като видео игрите в интернет, Twitter, Instagram, TikTok и YouTube.

Трите най-използвани приложения в мрежата на Verizon през март са YouTube, Facebook и Instagram, твърди говорител на телекома. Генерираното от потребителите съдържание се ражда на момента, свежо е, документира живота в къщи, докато холивудските филми по поискване ще запълнят нишата на ескейпизма, но няма да са толкова привлекателни, докато блокадата продължава.

„Нуждата да се свързвате с хора, които познавате, ще продължи да съществува, нуждата да се забавлявате ще продължи да съществува, но времето за дистрибуция между едното и другото ще се промени“, твърди Мосери.

Проблемът с безплатните, базирани на реклами, услуги, е, че все още изискват реклами. А глобалната реклама се очаква да преживее огромен спад в момент на икономическа рецесия.

Cannes Lions International Festival of Creativity, най-важната годишна конференция в областта на рекламата в глобален мащаб, беше отменена наскоро, тъй като приоритетите на клиентите са се променили към нуждата да защитават хората и към необходимостта да се опазят компаниите, обществото и икономиките, посочват организаторите.


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

2
 
0
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Да не се лъжем - HBO изкарват по едно, максимум две добри неща на година, ако не беше "Чернобил", след негативите с края на GoT щяха да са в историята с двата кракта (сега са с единия) - няма вече сериала като True Detective или Rome. И кой плаща 10 месеца, за да гледа по една серия на някое шоу на месец?

Amazon разчитат отново на пари (изкараха добри шоутата), но нямат историята - просто още един фронт, където Безоз ще е търпи провал.

Историята, която имат Disney - Disney се *** скандално със Star Wars, но после "The Mandalorian" беше лъч надежда. Въпросът е дали, ще изкарат добри мини сериали и филми от DC и Marvel Studios (да, Disney е нещо повече от детски филми - Disney е монополист). Ако някой ще успее да се пребори с Netflix за дал, това ще е Disney.

Netflix - прецакани са, главно заради ЕС, които налага абсурдни изсиквания към Netflix, за заснамене на % от показваните филми в ЕС. Целта е да използват парите на американците да спонсорират отвратителното в голяма степен европейско кино (да имат и добри ЕС сериалчета по Netflix, но определено е трошене на пари).

И като казвам, че ЕС киното е в голямата си част зле, за да не кажат някои, че съм американофил, харесвам и руски филми - руснаците имат много добри военни филми и комедийните сериали.

Още от Zoom
Китай навакса космическата преднина на САЩ с успешно кацане на Марс