IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Макрон: Никой не обясни на британците какви ще са последиците от Brexit

Това е основният проблем пред Тереза Мей в момента, коментира френският президент

16:01 | 21.10.17 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че проблемът на британския премиер Тереза Мей е, че никой не е обяснил на британците какви ще бъдат последиците от вота за Brexit, пише CNBC.

На въпрос дали Европейският съюз (ЕС) ще може да направи някои устно довоговорки за отстъпки, за да може Мей да “продаде” сделката за Brexit у дома, Макрон коментира, че няма място за подобни неофициални компромиси.

“Целите са фиксирани, от европейска страна те се водят от Мишел Барние, и ние трябва да уважаваме това”, обясни Макрон, позовавайки се на подхода на ЕС за обсъждане на правата на гражданите, финансовите въпроси и ирландската граница, преди да се насочи към преговорите за търговията.

“Вярвам, че проблемът, който има Тереза Мей, е, че тези, които защитаваха Brexit, никога не обясниха на британците какви ще са последиците от него”, коментира той след срещата на ЕС в Брюксел.

На същото събитие по-рано в петък Мей отрече Великобритания да е увеличила финансовото си предложение към ЕС, като част от отстъпките си, свързани с напускането на блока.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 1
bgMan
преди 6 години
Напротив.Обясниха им много добре и ги предупредиха.Макрон си мисли обаче, че с подобни намеци може да обърне процеса наопаки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 1
kirilstaikov
преди 6 години
На тях им обясниха ,но доста от тях не повярваха или помислиха ,че могат да платят цената ,заради по-доброто си бъдеще .Последните седмици преди Брексит имаше кампания по пощата ,дори и аз получих писмо адресирано до мен ,макар че нямам право да гласувам.В писмото се се очертаваше едно много светло бъдеще за Великобритания извън ЕС .Увеличение на детските и по-добро здравеопазване и т.н . Доста от нещата са невъзможни ,но доста хора повярваха и това обърна резултата в последния момент . Сега настроенията са други ,но е късно .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 6
ratten
преди 6 години
е какво да им се обяснява, нали са много умни. сега пампурене.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още