IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen планира съкращения на 3 000 служители в Германия

Мярката е част от усилията на концерна да се справи с негативните финансови последици от скандала с вредните емисии, съобщи Ройтерс

21:07 | 10.03.16 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германският автомобилен гигант Volkswagen планира съкращения на около 3 000 работни места във федералната република до края на 2017 г. Това съобщи агенция Ройтерс, позовавайки се на двама независими източници от компанията. Мярката е част от усилията на концерна да се справи с негативните финансови последици от скандала с манипулациите с вредните емисии.

Най-големият автопроизводител в Европа понижава инвестициите с 1 милиард евро през 2016 г. спрямо 2015 г. и прибягва до съкращенията на работните места. Освен това компанията се опитва да се отърве от недоходоносните бизнес модели, за да намали разходите си. 

Ройтерс посочва, че за VW работят около 120 000 души, които са назначени във фабриките в западните провинции и във финансовите поделения. Една трета от тези позиции са в административни отдели.

Източниците на агенцията не дават повече специфична информация за планираните съкращения, а първа за тези планове съобщи германската информационна агенция DPA.

“Брандът Volkswagen започна програма за ефективност, която засяга всички сфери, включително разходите за персонал”, каза говорител на компанията.

Тези разходи могат да бъдат понижени чрез съкращаване на служителите на временни договори, запълване на вакантните места чрез вътрешни размествания и по-малко назначения, допълва говорителят.

Работният съвет на VW не е върнал обажданията на Ройтерс с молби за коментар.

Още за кризата във Volkswagen четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:13 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 4
Бате Пешо
преди 8 години
Наближава момента в който Запада ще бъде ликвидиран.Наближава мигът на разплатата с *** инцест лакомия и содомия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
v_tin
преди 8 години
Бомбардир и те съкращават поделението в зиген- около 2000 човека аут
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още