IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иван Йотов ще бъде освободен като директор на ЕСО?

Има подадено искане в Търговския регистър за вписване на нов Борд на директорите на Електроенергийния системен оператор, твърди Йотов

18:34 | 02.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<span style="font-size: 12px;">Иван Йотов.&nbsp;</span><em>Снимка: ЕСО</em></p>

Иван Йотов. Снимка: ЕСО

Изпълнителният директор на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) Иван Йотов ще бъде освободен от поста си. Той е заявил това пред БТА, съобщи агенцията.

Има подадено искане в Търговския регистър за вписване на нов Борд на директорите на ЕСО и на НЕК, като това искане е станало след взето решение от Българския енергиен холдинг (БЕХ). След вписване в регистъра смените ще станат факт, коментира Йотов.

Според публикация в сайта на в. „Монитор“ досегашният шеф на НЕК Иво Лефтеров става изпълнителен директор на ЕСО, а Владимир Инков ще поеме НЕК. Решенията за рокадите са били взети миналата сряда от борда на Българския енергиен холдинг (БЕХ). В новия борд на ЕСО освен Лефтеров влизат Камен Тодоров и Иван Айолов, твърди изданието.

Айолов от вчера е зам.-министър на енергетиката
.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още