IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Александър Томов съди Станишев за 1,1 млн. лв. заради ЦСКА

Според бившия президент на ЦСКА предишният министър-председател лично се е намесил за отнемане на лиценза на клуба

16:06 | 28.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Александър Томов съди Станишев за 1,1 млн. лв. заради ЦСКА

Председателят на партия „Българска социалдемокрация“ Александър Томов съди бившия премиер и лидер на БСП Сергей Станишев за 1,1 млн. лв. имуществени и неимуществени вреди заради намеса в отнемането на лиценза на ФК „ЦСКА“.

Предявената като иск сума е не повече от 60% от директно доказаните парични вреди, каза на пресконференция бившият президент на футболния клуб.

Томов обвинява Станишев, че е злоупотребил с властта си като премиер и чрез използването на Държавната агенция „Национална сигурност“ и Националната агенция по приходите се е стигнало до отнемане на лиценза на ЦСКА.

В резултат тогава само от невъзможността да участва в европейски турнири футболният клуб е загубил около 6 млн. евро.

За първи път в европейската практика един премиер лично се намесва в отнемането на лиценз на независим частен футболен клуб, както пряко, така и със свои съветници, коментира Томов.

По думите му Станишев лично е наредил на ДАНС т.нар. проверка на клуба. Според Томов политическият интерес на Станишев бил да не допусне явяването на изборите през 2009 г. на втора лява политическа сила.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още