IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JPMorgan: Акциите на европейски компании за имоти може да поскъпнат с 20%

Чашата е наполовина пълна за публичния сектор на имотите, посочват анализатори

18:00 | 02.09.10 г.
JPMorgan: Акциите на европейски компании за имоти може да поскъпнат с 20%

Акциите на европейски компании за бизнес имоти може да поскъпнат с до 20% през следващата година, тъй като инвеститорите купуват акции, които в момента се търгуват с над 25% под стойността на активите на компаниите, смятат от JPMorgan Chase & Co.

Фаворити на JPMorgan са британските Land Securities Group Plc и Capital & Counties Properties Plc и немската Alstria Office REIT-AG, като от компанията очакват техните акции да поскъпнат с до 30% през този период, пишат анализаторите на компанията в годишния си наръчник за пазара на имоти, цитиран от Bloomberg.

„Чашата е наполовина пълна за публичния сектор на имотите“, посочват анализаторите. „Повечето баланси са изяснени, повечето акции имат качествени активи или експозиция към „правилните“ сектори.”

Акциите на европейските компании за имоти, които се следят от JPMorgan, се търгуват със средно 28% под нетната стойност на активите им. Тази разлика може да привлече общи инвеститори, както и такива, които са специализирани в сектора на имотите.

Според доклада магазините и офисите в Уест Енд в Лондон са с най-добри перспективи в идните 12 месеца. Стойностите на търговските имоти в центъра на Лондон може да се повишават с близо 5% на година до 2014 г., а офисите в Уест Енд може да поскъпват с по над 3 на сто годишно, прогнозират анализаторите. През същия период наемите може да скочат с 47% в Уест Енд и с 45% в Ситито.

При най-лошия възможен сценарий, като дефлация, акциите на компаниите за имоти може да паднат с до 20%, прогнозират от JPMorgan.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:35 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още