IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Следващата цел пред златото: 1448 долара за тройунция

Едва около това ниво може да се очаква консолидация на цените, показва технически анализ, изготвен от Дарил Гупи

10:52 | 09.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Следващата цел пред златото: 1448 долара за тройунция

Цената на златото постигна нов рекорд през последните часове, преминавайки над 1 410 долара за тройунция и поставяйки исторически връх за трети пореден ден. Повод за това дава несигурността, която идва от Ирландия, и увеличеното парично предлагане в САЩ.

Програмата на Федералния резерв на САЩ за увеличаване на ликвидността във финансовата система, обявена едва преди седмица, предизвика ръст в цената на златото от 6%. След това значително повишение е време да си зададем въпроса дали потенциалът за ръст не се е изчерпал, пише техническият анализатор Дарил Гупи за CNBC.

Графиката на златото показва силно възходящо движение и възможност за атака на дългосрочната ограничителна линия на възходящия тренд, започнал през юли. Отстъплението от 1 381 долара е било корекция, която само потвърждава тренда, посочва Гупи.

Краткото понижение на котировките е получило подкрепа от горната линия на възходящия тренд, след което се е стигнало до нова консолидация около 1 321 долара за тройунция. На база на техническия анализ разликата между 1381 и 1321 долара (60 долара) е потенциалът за растеж преди следващото по-сериозно ниво на съпротива.

Това означава, че котировките могат да се засилят до нива над 1 440 долара, след което може да се очаква по-осезаема корекция. Подобни очаквания идват и от редица технически индикатори, използвани от анализатора.

Едва при по-сериозна консолидация около нивото 1 440 – 1 448 долара за тройунция може да се очаква ново възходящо движение, твърди Дарил Гупи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:20 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още