IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трайчо Трайков е направил странен "търг" за туристическия ни щанд в Букурещ

Поканени да участват са избрани фирми, като срокът за подготовка на документите е .... няколко часа, алармира гневен читател на Investor.bg

16:33 | 10.03.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Трайчо Трайков е направил странен "търг" за туристическия ни щанд в Букурещ

Със заповед на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков се възлага малка обществена поръчка чрез събиране на не по-малко от три ценови предложения за изграждане на информационен щанд за представянето на България като атрактивна туристическа дестинация на международното туристическо изложение в Букурещ от 31 март 2011 г. до 3 април 2011 г.

Дотук добре, само че заповедта на министъра е от 9 март 2011 г., а крайният срок за подаване на оферти е 17:30 ч. на 10 март 2011 г.

Това прави около 24 часа за подготовка.

Часовете обаче са само 7, защото според сигнал на читател до Investor.bg поканата за участие е получена "днес около 10:30 ч...... заповедта на министъра е от вчера, а крайният срок е днес в 17:30 ч."

Разбира се възниква и въпросът защо са поканени само фирмите Стройтек ООД, Нойзи Дизайн и Реклама ООД, Арка Дизайн ЕООД, Юрапел Комюникейшънс ООД и Експо Вижън ООД.

Възникват и други въпроси като например дали някоя от фирмите е била предупредена по-рано и съответно е била подготвена и защо срокът за участие е само 1 ден или дори само 7 часа?

Заповедта на министър Трайчо Трайков е публикувана в уеб страницата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, както и поканата за участие до кандидатите, техническите изисквания към щанда и схема на изложението.

Редакцията на Investor.bg призова читателите да изпращат всякакви сигнали за непрофесионални действия на администрацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:04 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
meto76
преди 13 години
Корумпирани ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
moderebov
преди 13 години
То пак добре че не е било със задна дата...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още