IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството ще актуализира плана с антикризисните мерки

Новата програма ще бъде съгласувана със социалните партньори, каза премиерът Бойко Борисов

14:52 | 15.07.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Правителството ще актуализира плана с антикризисните мерки

Подготвя се актуализация на антикризисните мерки на правителството от 2010 година, каза министър-председателят Бойко Борисов по време на парламентарния контрол в отговор на питане на народния представител Корнелия Нинова от Коалиция за България, съобщи БТА.

По разпореждане на премиера вицепремиерът Симеон Дянков е започнал консултации с всички министерства и заитересовани страни. След като консултациите приключат, ще се предложи на социалните партньори и на кабинета антикризисните мерки да бъдат актуализирани.

В отговор на друго питане на Корнелия Нинова – за препоръките на Европейската комисия по Националната програма за реформи на България 2011 г. и Конвергентната програма на България 2011-2014 г., премиерът посочи, че на 20 юни ЕКОФИН утвърди специфичните препоръки за държавите-членки.

Пакетът документи поставя България в групата на страните със сравнително нисък риск пред дългосрочната устойчивост на публичните финанси, отчете премиерът. За страната са формулирани 7 препоръки в областта на публичните финанси и ефективното използване на публичните средства. Правим всичко необходимо да изпълним препоръките, заяви премиерът.

Според Нинова в доклада на Брюксел е записано, че има ангажимент на страната ни по Пакта "Евро плюс" доходите да бъдат замразени до 2013 година. Министър-председателят отрече такъв ангажимент, като даде пример с увеличаването на минималната работна заплата и вдигането на вдовишките пенсии.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
stone kold
преди 12 години
да ни изтребят по бързо и няма да има никакви проблеми тук пове4е
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 3
Хайърсъзоff
преди 12 години
Това няма никакво значение, след като страната се разграбва от същите тези мафиоти. Прах в очите е всичко, говори се едно, а друго се краде...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още