IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на Котлостроене АД се свива повече от двойно за деветмесечието

Приходите от продажба на продукция достигат 1,4 млн. лв., което представлява ръст от 40%

09:55 | 23.10.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Продукт на Котлостроене Снимка: Дружеството</p>

Продукт на Котлостроене Снимка: Дружеството

Котлостроене АД продължава да работи на минимална печалба, отчитайки печалба от 6 хил. лв. за деветмесечието на 2017 г., спрямо 14 хил. лв. за същия период на 2016 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ-София.

Приходите от продажба на продукция достигат 1,4 млн. лв. за деветмесечието на 2017 г., което представлява ръст от 40% на годишна база.

Базата на дружеството е разположена върху парцел от около 100 000 кв. м. зад Централна гара в София, на бул. История Славянобългарская 8 до ТЕЦ София.

Разбира се, голяма част от парцела е заета с производствени халета и имотът не е чист. Освен това по последни информации районът около Централната гара няма да бъде зона с разрешено строителство на високи сгради, тъй като там има коридори за прелитане на самолети към и от Летище София. 

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Това би намалило атрактивността на имота, собственост на Котлостроене АД.

Наскоро при друг знаков софийски завод - бившият Елпром-ЗЕМ (сега ИХБ-Електрик) в кв. Илиянци. бе стартирана процедура по търгово предложение и вероятно отписването му от публичност. От известно време ИХБ Електрик не произвежда електрически генератори и плановете са теренът му да се използва за складове, офиси и т.н.

Акциите на Котлосроене АД поскъпват със 7% в последните 12 месеца до 15 лв. за акция и 3,6 млн. лв. пазарна капитализация.

Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
 

Свързани компании:

Котлостроене АД(KOTL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:37 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още