IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix иска да улесни ползването на платформата ѝ по време на полети

Този ход може да помогне на компанията да увеличи броя на абонатите си

17:13 | 26.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Видео стрийминг услугата Netflix иска повече хора да гледат нейните предавания и филми, докато летят със самолет, пише CNN.

Услугата по заявка обяви в понеделник, че ще започне да предлага своята мобилна технология за по-слаб широколентов достъп на авиокомпании до началото на 2018 г. Това ще позволи на превозвачите да предлагат евтин или безплатен достъп до безжичен интернет на пътниците, за да ползват стрийминг в Netflix на личните си устройства.

Тази услуга ще помогне на авиокомпаниите да съкратят със 75% разходите за интернет достъп, обяви компанията по време на 2017 Airline Passenger Experience EXPO в Лонг Бийч.

Технологията е най-използвана на пазари, които все още разработват собствената си широколентова инфраструктура. През 2016 г. Netflix обяви, че услугата ѝ е достъпна по целия свят, като се похвали със своите 103,9 млн. абонати.

Въпреки че това са добри новини за феновете на Netflix, това е и стратегически ход за компанията, с който тя се надява да разшири базата си от потребители. В допълнение фирмата посочва, че технологичното предложение ще помогне на авиокомпаниите да накарат потребителите да са по-доволни от летенето.

Netflix не си партнира за първи път с авиокомпании. През 2015 г. тя обедини усилия с Virgin America, за да предлага свое съдържание на борда на самолетите, а по-късно сключи договори и с други превозвачи като Aeromexico, Qantas и Virgin Australia.

Миналия ноември видео стрийминг платформата пусна и функция за сваляне на съдържание, която позволява на абонатите да гледат филмите по-късно, когато са офлайн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:23 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още