IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Центърът за градска мобилност въвежда надписи и на латиница

Пунктовете за продажба на билети и карти ще са с нова визия, откриват се обекти на Терминал 1 и Терминал 2 на "Летище София", които ще работят от утре

14:19 | 31.08.17 г.
<p>
	<em><em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

На всички спирки на подземния и наземния градски транспорт в столицата ще бъдат поставени нови указатели на кирилица и латиница, съобщи по БНР изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност в София Християн Петров.

Той поясни, че там където има и навеси, ще бъде поставена и нова карта – на български и на латиница, която той определи като „по-добра и по-лесна за разбиране от тази, която е към момента“.

Изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност информира, че новата интегрирана карта на градския транспорт, разработена от пловдивски специалист, вече е закупена от центъра и в момента се доработва.

Петров обяви, че пунктовете за продажба на билети и карти ще са с нова визия и пътниците ще могат да видят първите от тях на Терминал 1 и Терминал 2 на "Летище София", които ще работят още от 1 септември.

„И на двата пункта работят служители, които владеят английски език“, посочи изпълнителният директор на центъра.

През септември предстои да бъде отворена и новата интернет платформа на софийския градски транспорт, която е разработена на български и английски език и ще предоставя възможности за използване на множество нови услуги от столичани и техните гости.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още